Er komt een Mercedes A-Klasse AMG

Mercedes A-Klasse Concept
Mercedes heeft enkele nieuwe details over de nieuwe A-Klasse onthuld, zo zou een AMG-versie effectief op de planning staan.

Designdirecteur Gorden Wagener liet aan Autocar weten dat de Mercedes A-Klasse Concept die onlangs werd onthuld een realistische weergave is van hoe het productiemodel er zal uitzien. Bij de lancering volgend jaar zal er echter wel nog wat gewijzigd worden aan de ruitlijn, de koplampen en de grille, maar verder verandert er aan de buitenkant niets. Binnenin zal het geheel wat ingetoomd worden, maar volgens Wagener wordt de materiaalkwaliteit beter dan dat van de huidige C-Klasse. Dat de nieuwe A-Klasse een jonger publiek wil aanspreken mag duidelijk zijn, het COMAND systeem zal van verschillende downloadbare apps voorzien kunnen worden, net als bij een smartphone.

Autocar sprak daarnaast ook met Mercedes’ R&D chef Thomas Weber, die bevestigde de komst van een AMG variant voor de nieuwe A-Klasse. Het zou gaan om de A25 AMG, met een 2-liter turbobenzine onder de motorkap en een vermogen tussen 320 en 350 pk. Vermoedelijk zal deze motor gekoppeld worden aan een automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. Het verdere motorgamma blijft voorlopig geheim, maar Mercedes laat wel verstaan dat alle motoren over een turbo en start/stop-systeem zullen beschikken. (Via: AutoCar)

nieuwe Mercedes A-Klasse Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...