Nieuwe details Mugen CR-Z

Mugen CR-Z
Honda heeft enkele nieuwe details vrijgegeven over de langverwachte CR-Z Mugen.

Hoewel hij er vrij sportief uitziet, blijft het vermogen van de standaard Honda CR-Z wat bescheiden. Op het Goodwood Festival of Speed zal Honda echter een uniek prototype voorstellen met onder de motorkap een 1.5-liter motor met supercharger. De wagen blijft een hybride en in totaal wordt er een vermogen geleverd van ongeveer 200 pk en een koppel van 245 Nm.

Colin Whittamore, hoofd van MUGEN in Europa, zegt dat de ingenieurs een significant voordeel wilden behalen uit het vroeg beschikbare koppel van de Honda elektromotor. De benzinemotor zorgt daarna voor een graduele verhoging van dat motorkoppel. Naast de upgrade van de motor zal de CR-Z uitgerust worden met een aerodynamische body kit en een sportophanging met 17-inch lichtmetalen vergen. Tenslotte werden ook de remmen opgewaardeerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...