Meer details: BMW Z2 Roadster + impressie

BMW Z2 Impressie
BMW heeft het idee om een Roadster te bouwen onder de Z4 nog niet begraven, volgens nieuwe bronnen komt de Z2 er tegen 2013.

Althans, als we het Duitse AutoBild mogen geloven. Hetzelfde blad brengt ook het idee terug dat de BMW Z2 over voorwielaandrijving zou beschikken, al blijft dat nog steeds een heikel thema. Aangezien de ontwikkeling van een nieuw model 7 jaar duurt, en de lancering in 2013 zou plaatsvinden, lijkt het volgens BMWBlog onmogelijk dat de Z2 reeds een voorwielaangedreven Roadster wordt. Volgens AutoBild zou de Z2 mogelijks hetzelfde platform gebruiken als de volgende generatie MINI. Wie het hier bij het rechte eind heeft, zal enkel de toekomst kunnen uitwijzen. Maar een échte Roadster heeft uiteraard gewoon achterwielaandrijving, zelfs wanneer het gaat om een ‘instapmodel’ onder de Z4.

Waar de bronnen het wel over eens zijn is het feit dat het nieuwe platform opgebouwd zal worden uit een stalen kooi, terwijl onder andere de motorkap en de deuren uit composiet materialen zullen worden vervaardigd. Het motorblok zou op zijn beurt in magnesium worden gebouwd, en de Z2 zou over een soft-top beschikken, het streefgewicht voor de Roadster en Coupé bedraagt dan ook 1.000 kg. Volgens de geruchten zou de Z2 daarnaast over een beweegbare voorspoiler beschikken om meer downforce te genereren.

Onder de motorkap van de BMW Z2 zouden nieuwe viercilinder turbomotoren gebruikt worden met een cilinderinhoud tussen 1.6 en 2-liter, met een vermogen dat varieert tussen 136 en 245 pk. Wat de transmissie betreft is er keuze tussen een manuele zesbak of een ZF 8-traps automaat. Later volgt vermoedelijk een elektrische versie onder het ‘i’-label en een hybride met benzine range extender. (Via: BMWBlog)

Lees hier onze rijtest met de BMW Z4.

BMW Z2 Impressie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...