Nog steeds onzekerheid om doorstart Saab

Saab Stabiliteit
Saab lijkt nog steeds geen stabiliteit gevonden te hebben, een tussenkomst van de Europese Investeringsbank is noodzakelijk om de productie te hervatten.

Saab verkeert in ernstige financiële problemen, aangezien de verkoopcijfers achterblijven op de verwachtingen. Hierdoor kunnen de leveranciers niet betaald worden, waardoor de productie momenteel al twee weken stil ligt omdat er geen onderdelen meer worden geleverd. Om de geldproblemen aan te pakken, zou Russisch zakenman Vladimir Antonov tussenkomen, die zou het vastgoed van Saab kopen om het later terug te verhuren. Hiermee zou een smak geld vrijkomen, maar aangezien Saab een noodkrediet van 400 miljoen euro kreeg van de Europese Investeringsbank, heeft de autobouwer eerst hun fiat nodig.

Volgens Spyker is de overeenkomst er onder ‘erg strenge voorwaarden’, waardoor de doorstart voorlopig nog onzeker blijft. Wat de exacte eisen zijn van de Europese investeringsbank is niet bekend, maar volgens persagentschap Reuters zou de lening van 400 miljoen euro worden beperkt tot 280 miljoen euro. Van dat krediet heeft Spyker momenteel al 217 miljoen euro opgebruikt, dat bedrag zou binnen de 90 dagen nadat de deal met Antonov heeft plaatsgevonden moeten worden terugbetaald. Wordt ongetwijfeld vervolgd… (Via: De Tijd)

Saab PhoeniX Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...