Krachtigste Corsa OPC ooit: Nurburgring Edition

Opel Corsa OPC Nurburgring Edition
Opel heeft een extra krachtige Corsa OPC gelanceerd, de ‘Nürburgring Edition’ zal met een beperkte oplage van slechts 500 exemplaren de top van het Corsa gamma vullen.

De standaard Corsa OPC beschikt over 192 pk uit een 1.6-liter groot turboblok, de nieuwe ‘Nürburgring Edition’ doet daar een schepje bovenop en komt op 210 pk uit. Daarnaast werd ook het koppel aangepakt, dit van 230 naar 250 Nm. Wanneer de overboost van de turbo geactiveerd wordt gaat het zelfs om 280 Nm. Om dat alles efficiënt op de weg over te dragen, beschikt de vooras over een mechanisch differentieel met beperkte slip. Hierdoor wordt de wielslip tot een minimum herleid.

Ook het chassis werd opnieuw afgesteld, met een nog lagere rijhoogte en nieuw ontwikkelde veren en schokdempers van Bilstein. Voor het remsysteem ging Opel te rade bij Brembo, dat ontwikkelde een nieuw en licht remsysteem voor de vooras. Daarnaast werden alle rijhulpsystemen bijgesteld door de experts van Opel’s Performance Center om ze beter af te stemmen op de nieuwe configuratie van de wagen.

Visueel herkennen we de Nürburgring Edition aan nieuw ontworpen 18″ aluminium velgen en twee nieuwe exclusieve koetswerkkleuren (appelgroen ‘Grasshopper’ en het rode ‘Henna’). Verder is er ook plaats voor een lipspoiler vooraan en een nieuwe dubbele uitlaat in roestvrij staal, als laatste zorgen Nürburgring-logo’s op de B-stijlen voor de onmiskenbare herkenning. Ook binnenin werd gesleuteld aan de Corsa OPC, met nieuwe drempelplaatjes met zwart-rode Nürburgring-belettering en decoratieve witte stiknaden op de Recaro-sportzetels, handrem en schakelconsole. De rugleuningen van de voorzetels werden daarnaast voorzien van het Nürburgring logo.

Nog even terug naar de prestaties: 0 naar 100 km/u doet deze versie in 6,8 seconden, een herneming van 80 tot 120 km/u in vijfde versnelling neemt op zijn beurt maar 6,2 seconden in beslag. De topsnelheid bedraagt 230 km/u, maar het verbruik blijft binnen de perken. De Euro 5 ECOTEC motor heeft genoeg aan 7,6 liter/100 km en stoot 178 gram CO2 uit per kilometer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...