Officieel: Jaguar XF Facelift

Jaguar XF Facelift
Jaguar heeft haar modellen voor het jaar 2012 voorgesteld: de Jaguar XF krijgt een facelift!

En die facelift valt vooral op aan de voorzijde, waar de XF een nieuwe neus krijgt. De neus ligt meer in het verlengde van de rest van de familie, vooral trekjes van de Jaguar XJ zijn meer dan duidelijk. De nieuwe koplampen geven de XF een meer hedendaagse uitstraling. Verder is ook de achterkant van de wagen gemoderniseerd, we merken onder meer LED-lampjes op in de achterlichten, achterlichten die en stuk strakker zijn vormgegeven. De LED-lampjes aan de voorkant liggen in de vorm van een J, zeker en vast een verwijzing naar Jaguar.

Onder de motorkap is er ook heel wat veranderd. De Jaguar XF is vanaf heden ook verkrijgbaar met een 2.2 liter grote dieselmotor met 190 pk en 450 Nm. Hiermee sprint de wagen van nul naar honderd in iets meer dan 8 seconden en heeft hij voldoende aan 5.4 liter diesel per 100 km. Zijn topsnelheid komt neer op 225 km/u. De motor wordt aan een achttraps ZF-automaat gekoppeld en is bovendien beschikbaar met een start/stop-systeem.

Ook binnenin heeft Jaguar de XF een opfrisbeurt gegeven. Wanneer je start zullen de ventilatiemonden zich nog steeds omdraaien en zal ook de versnellingspook uit het dashboard rijzen, een zeer leuke start van elke rit. Verder voorziet Jaguar een nieuw instrumentenpaneel en nieuwe stoelen. De stoelen zouden nog comfortabeler zijn dan voorheen. Entertainment is er voldoende in de nieuwe XF, je kan onder meer een geluidsyteem met 1200 Watt en 17 speakers kopen. Je kan 10 cd’s plaatsen, krijgt 2 USB-ingangen en kan ook je telefoon koppelen aan de hand van Bluetooth. De nieuwe XF is dus volledig klaar om nog enkele jaren in de showroom te staan.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XFR.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Jaguar XF Facelift"

  1. PJS 21-04-2011 om 23:15

    Ik ben fan!

  2. mrdee 31-12-2011 om 22:07

    Wat is de prijs van deze auto?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...