Jaguar XJ krijgt subtiele updates

Jaguar XJ 2012
Jaguar heeft de XJ voor modeljaar 2012 enkele subtiele extra’s gegeven. 

De huidige Jaguar XJ is in vergelijking met zijn voorganger een ware revolutie. Niet enkel op gebied van design is hij een ware revelatie, maar ook onderhuids is hij best wel modern. Zo beschikt hij bijvoorbeeld over een aluminium chassis, waardoor hij 150 kg kon besparen en betere rij-eigenschappen bezit én tegelijk het verbruik doet dalen. Verder is er ook een panoramisch dak over de volle lengte beschikbaar, waardoor het interieur in het licht baadt.

Voor bepaalde markten zal Jaguar een 3.0 liter grote benzinemotor beschikbaar stellen. Alle motoren worden gekoppeld aan een zestraps automaat die bediend kan worden aan de hand van de draaiknop in de middenconsole of aan de schakelflippers achter het stuur.

Aan de binnenkant is de Jaguar XJ één en al luxe. We vinden details in chroom en in pianolak en ongeveer overal waar je kijkt, vind je wel leder en hout terug. Het instrumentenpaneel is een dynamisch scherm en centraal in de middenconsole vinden we een 8 inch groot aanraakscherm terug, dat alle functies van de wagen kan bedienen. Het scherm is overigens een Dual View scherm, wat wil zeggen dat de passagier iets anders ziet dan de bestuurder. Om achterin voor meer comfort te zorgen, voorziet Jaguar een nieuw Rear Comfort Pack. De wagen kunnen elektrische aangepast worden en beschikken bovendien over een massage-functie.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XJ.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Jaguar XJ krijgt subtiele updates"

  1. WS 22-04-2011 om 9:34

    Als je in dit segment kan shoppen snap ik niet dat je nog een 7-serie of A8 uberhaupt nog overweegt. Deze nieuwe XJ heeft 100 keer meer karakter dan de laatst genoemden. Mocht ik de nodige euro’s hebben, ik zou het wel weten.

  2. PJS 22-04-2011 om 10:51

    Inderdaad, als je van stijl houdt moet je deze kiezen. Al ben ik nog niet 100% gevonden voor het interieur.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...