Rolls-Royce Ghost EWB: langere wielbasis

Rolls-Royce Ghost EWB
Echt krap zal het in een Rolls-Royce allicht nooit worden, toch biedt het Britse edelmerk de kans aan haar klanten om de Ghost een stuk langer te maken. 

De verlengde versie van de Ghost, de Ghost EWB, krijgt zijn première op het autosalon van Shangai. De Ghost is intussen al 2 jaar op de markt en het merk wist mooie verkoopscijfers voor te leggen. Kopers van de Ghost waren volgens Rolls-Royce meestal van plan om zelf achter het stuur plaats te nemen. Voor zij die toch liever achteraan zitten, is er nu de versie met een verlengde wielbasis.

De wielbasis van de Ghost EWB is 17 cm langer dan die van de Ghost. Dankzij deze ingreep is de knieruimte verdubbeld in vergelijking met het standaardmodel. Rolls-Royce vertelt daar in één adem maar al te graag bij dat de Phantom zijn rijgedrag en dynamiek evenwel behouden heeft. Onder de motorkap ligt een 6.6 liter grote V12-motor met 563pk en 780 Nm. Nul naar honderd kan in amper 5 seconden. Zeker niet slecht!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...