Nieuwe motor voor de BMW Z4: sDrive28i

BMW Z4
BMW zal binnenkort een nieuwe 2.0 liter grote motor met twee turbo’s in de BMW Z4 lepelen. Vermogen: 240 pk!

De nieuwe motor werd helemaal vanaf nul getekend. Hij beschikt over vier cilinders en rijdt op benzine. Het carter werd van aluminium vervaardigd. Wanneer je deze motor vergelijkt met de sDrive30 motor, is dit nieuwe blok een stuk zuiniger, al moeten we er ook bij vertellen dat de sDrive30 over 15 paarden meer beschikt.

Deze nieuwe motor maakt gebruik van de BMW TwinPower Turbo technologie. Hij krijgt dus een zogenaamde High Precision Injection en dat in combinatie met een turbocharger die via twee kanalen gevoed wordt. Volgens BMW kadert deze nieuwe motor perfect in de EfficientDynamics-strategie.

Lees hier onze rijtest met de BMW Z4 sDrive35is.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...