Opvolger Ferrari Enzo even extreem als Veyron?

Ferrari Enzo opvolger
Volgens de laatste geruchten zal de volgende generatie Ferrari Enzo minstens even extreem worden als de Bugatti Veyron.

Bronnen binnen het bedrijf hebben in een gesprek met Autocar laten vallen dat de vorige generatie Enzo in een andere wereld gemaakt werd dan de wereld waar we momenteel in leven. Er is inmiddels veel veranderd in de autowereld en ook de Ferrari Enzo zijn opvolger zou enkele veranderingen ondergaan. Die veranderingen zouden in de richting van de Bugatti Veyron gaan, de wagen die een nieuw tijdperk voor supercars inluidde.

De aandrijving zou niet langer komen van een V12-motor, maar van een exemplaar met 4 cilinders minder, maar twee turbo’s meer. Verder zou er ongeveer overal koolstofvezel gebruikt worden, zal de versnellingsbak vergelijkbaar zijn met die van een F1-wagen en krijgt de nieuwe Enzo keramische remschijven.

En zal de wagen natuurlijk een stuk aerodynamischer worden. Ferrari is van plan om de luchtstroom rondom de wagen actief te gaan regelen. Op elk moment zou er dus grip te over moeten zijn. Wanneer we alles combineren: voldoende kracht, lichtgewicht materialen en overdreven veel grip, kunnen we niet enkel dan benieuwd zijn.

Ferrari Enzo Gespot

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...