Volvo Concept Universe
Volvo heeft een studiemodel – Concept Universe – getoond op het autosalon van Shangai dat de komst van een nieuw luxemodel zal inluiden.

De CEO van Volvo, Stefan Jacoby, liet weten dat het eerste kwartaal van Volvo één van de beste kwartalen ooit was. Volvo bracht toen 106.827 wagens aan de man. Als het merk wil blijven groeien, is een expansie naar boven nodig, laat diezelfde CEO weten. En net daarom stelt Volvo dit concept voor in Shangai.

Nu zal Volvo aandachtig luisteren naar de eerste indrukken inzake de Concept Universe. Als die positief zijn, zou er wel eens een Volvo kunnen komen die zich boven de S80 positioneert. Sinds de overname van Volvo door de Chinezen van Geely, gaan de geruchten al langer de ronde dat er een nieuw vlaggenschip moet komen.

De looks van de Concept Universe zijn duidelijk afkomstig van Volvo, zoveel is zeker. Al lijkt Volvo met deze looks toch een duik van een goede 20 jaar terug in de tijd te nemen, zeker aan de voorkant. De achterkant is dan weer een stuk moderner, net zoals de zijlijn die een elegante indruk nalaat.

Lees hier onze rijtest met de Volvo S80.