Renault bouwt zuinigere dieselmotor

Renault Scénic Energy 130 dCi
Renault heeft het startschot gegeven voor de productie van een nieuwe, zuinige dieselmotor.

De nieuwe motor wordt gebouwd in de fabriek van Cléon. De gloednieuwe krachtbron die de naam Energy dCi 130 meekrijgt, bouwt voort op de knowhow die de ingenieurs opgedaan hebben tijdens het bouwen van de 1.5 dCi, de 2.0 dCi, de 2.3 dCi en de V6 dCi motorblokken. De nieuwe motor krijgt een cilinderruimte van 1.6 liter en een vermogen van 130 pk en een koppel van 320 Nm. De motor voldoet nu al aan de Euro 6 normen, terwijl constructeurs momenteel enkel Euro 5 moeten behalen. De Scénic zou amper 117 gram CO2 per km uitstoten met de nieuwe motor. Het gemiddelde verbruik komt neer op 4,5 liter per 100 km.

De nieuwe motor zal niet alleen gebruikt worden door Renault zelf, ook partner Nissan geniet mee van de nieuwste ontwikkelingen. Bij Renault zullen onder meer de Mégane en de Scénic voorzien worden van de nieuwe motor. De motor is 20% zuiniger dan zijn voorganger, onder meer dankzij het gebruik van start/stop, regeneratief remmen en een hercirculatie systeem voor uitlaatgassen, een Europese primeur. Meer details zal Renault pas later vrijgeven.

Om de motor in de toekomst ook te kunnen gebruiken, zorgt Renault ervoor dat er plaats is om in de toekomst eventueel nog enkele aanpassingen te doen, zodat hij kan blijven functioneren. In Frankrijk zou een Renault Scénic in combinatie met deze motor zo’n €27.000 gaan kosten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...