Preview: nieuwe Toyota Celica – FT-86

Toyota Celica FT86
Er zijn meer details gelekt over het nieuwe sportieve model van Toyota, dat gebaseerd is op de FT-86. Een nieuwe Celica? 

Volgens insiders die met Autocar spraken, zal de uiteindelijke productieversie van de Toyota FT-86 voor 95% indentiek zijn aan het conceptmodel dat we in Genève nog mochten bewonderen. De 20″ velgen zouden het niet halen, maar goed, daar kan je als koper eventueel zelf iets aan doen. Aan de andere kant zou je standaard velgen met maatje 18 krijgen, ook niet slecht.

Onderhuids vinden we een monocoque structuur terug, die gemaakt werd van zeer sterk staal, dat de wagen licht moet houden. Het totale gewicht zou neerkomen op iets minder dan 1.100 kg. Daarbovenop is het zo dat de wagen 4.25 meter lang en 2.57 meter breed zou worden, maar in de hoogte zou hij slechts 1.27 m meten, het zwaartepunt zal dus zeer laag komen te liggen, wat de sportiviteit enkel maar ten goede kan komen.

Onder de motorkap ligt een 2.0 liter grote viercilinder motor van Subaru, die lichtjes aangepast werd. Die motor wordt gekoppeld aan een manuele zesbak, maar voor bepaalde markten zal er ook een automaat beschikbaar zijn. Het vermogen zou neerkomen op zo’n 200 paarden, maar definitieve cijfers zijn nog niet bekend. Het basismodel zou alleszins in ongeveer 7 seconden naar 100 sprinten vanuit stilstand, zeker en vast niet slecht.

Standaard beschikt de Toyota FT-86 over een differentieel met gelimiteerde slip. Momenteel wordt er aan de ophanging gewerkt om ze zo Europees mogelijk te maken. De wagen moet sportief zijn en de rij-sensatie moet een troef zijn om dit model te verkiezen boven andere. Er komt een Sport-stand die je zou toelaten om nu en dan de kont van de wagen te laten doorslippen zonder interventie van veiligheidssystemen. Wij zijn alvast benieuwd!

Aan de buitenkant ziet dit model er ongelooflijk sportief uit. De zijlijn oogt zeer dynamisch, de voorkant is agressief en de spoiler achteraan werkt het geheel – samen met de dikke uitlaatpijpen en diffuser – volledig af. Achteraan zijn er 2 stoelen beschikbaar, maar die zouden enkel toegankelijk zijn voor kleine kinderen.

Toyota FT-86 II

Toyota FT-86 II

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: nieuwe Toyota Celica – FT-86"

  1. DUVELKE58426 18-05-2011 om 20:17

    Eidelijk terug een echte wagen op de markt !!!
    Bangelijk , prachtig , ongelooflijk , wat een wagen zeg !!!
    Een dikke proficiat aan TOYOTA !!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...