Mazda CX-5 komt eraan!

Mazda_CX-5
Mazda heeft vandaag bevestigd dat het merk met een compacte versie van de CX-7 zal komen. Dat model zal CX-5 gaan heten. 

Dit nieuwe model zal gebaseerd zijn op de Mazda Minagi Concept, een model dat nog op het autosalon van Genève te bewonderen was. Dit model wordt het eerste model dat de KODO-designtaal van Mazda zal vertalen in een productiemodel. Niet alleen het gebruik van een nieuwe designtaal is revolutionair voor dit model, ook het gebruik van de SKYACTIV technologieën, is baanbrekend. Zo zal de CX-5 een nieuwe generatie motoren mogen verwelkomen en zal hij beschikken over een nieuwe versnellingsbak, een nieuwe koets en een nieuw chassis.

De CX-lijn is de lijn van crossovers bij Mazda. De CX-5 vult het crossover-gamma langs onderen aan. Mazda beschikt verder nog over de CX-7 en de CX-9 in haar gamma. De nieuwste telg zal verwelkomd worden op het autosalon van Frankfurt dat plaatsvindt in september dit jaar. Meer info volgt dan ongetwijfeld.

Mazda Minagi Concept

Mazda Minagi Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...