Citroen DS5 voorgesteld

Citroen DS5 officieel voorgesteld
Citroën heeft de nieuwe Citroën DS5 onthuld, het topmodel uit de DS-lijn van Citroën.

Eind 2011 zal dit nieuwe model in de toonzaal van de Citroën-dealer staan. Vanaf 2012 trekt de wagen zelfs richting China. De vormgeving van de DS5 is niet direct gelijkaardig aan het ontwerp dat we kennen van traditionele luxe-modellen. De wagen staat op het eerste zicht redelijk hoog op z’n poten en de daklijn is behoorlijk afgerond. Citroën zelf noemt het model een ongewone verschijning met de allure van een Shooting Brake en een vleugje Gran Turismo. Citroën durft dus potten te breken, iets wat het merk al een behoorlijke tijd aan het doen is.

Aan de binnenkant vertoont de wagen een knap staaltje vaardigheid inzake design. De materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit, maar ook aan de vormgeving werd er duidelijk gedacht. Design is dan ook het stokpaardje van de DS-lijn. De bestuurderspost werd rondom de bestuurder ontworpen. De zitpositie is gelijkaardig aan die van een coupé. Het stuur heeft onderaan een platte kant en de versnellingspook ligt in het verlengde van de onderarm. Rijden zou dus best wel plezierig moeten worden. De koffer slikt 465 liter bagage.

Onder de motorkap is de DS5 al even innovatief als de rest van de wagen. Dankzij de Hybrid4-technologie beschikt het model over 200 pk en vierwielaandrijving, maar stoot hij amper 99 gram CO2 uit per km. Momenteel is de wagen te bewonderen op het autosalon van Shangai, wie daar niet geraakt kan genieten van onderstaande galerij.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Citroën DS5 voorgesteld"

 1. PJS 19-04-2011 om 19:50

  Mmmm… In tegenstelling tot de DS3 en DS4 loop ik hier niet echt wild van..

 2. Remi-Van-Audekercke 27-08-2011 om 21:17

  Wordt de hydropneumatische ophanging voorzien in deze wagen ?

 3. MRM 27-08-2011 om 22:10

  Goede vraag. Er staat niets van in het persbericht, maar ik vermoed van wel. Het zou me verbazen mochten ze hun paradepaardje niet voorzien van hun paradetechnologie.

 4. J.B. 06-09-2011 om 17:07

  Ik heb hem in Italië eens heel toevallig zien rijden (met Franse nummerplaat uiteraard). Hij ziet er zo vet uit in het echt, in tegenstelling tot deze foto’s. Echt een groot beest. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...