Officieel: Peugeot SXC Crossover Concept

Peugeot SXC Crossover Concept
Net voor zijn debuut op het autosalon van Shanghai volgende week onthult Peugeot de eerste details en foto’s van de SXC Crossover Concept.

Zoals we deze week reeds meegaven, werd de SXC volledig ontworpen en ontwikkeld in China. De SXC Crossover Concept komt aan de preferenties van de Chinese markt tegemoet door het combineren van de styling van een SUV met de elegantie van een sedan. De wagen is 4,87 meter lang, 2,04 meter breed en 1,61 meter hoog. Vooraan wordt de wagen gekenmerkt door katachtige koplampen met LED dagrijlichten. Langszij vallen vooral de enorme 22-inch velgen op en de zeer fijne buitenspiegels met geïntegreerde camera’s. Ook achteraan is er LED-technologie verwerkt in de boomerang-vormige achterlichten. Bovendien heeft de SXC omgekeerd openende achterdeuren.

De Peugeot SXC Crossover Concept beschikt over Peugeot’s Hybrid4 technologie, waarbij een 1.6-liter THP met een vermorgen van 218 pk de voorwielen aandrijft en twee elektromotoren de achterwielen aandrijven. Een totaal vermorgen van 313 pk is het resultaat. Ondanks dit hoge vermogen zou de SXC genoeg hebben aan 5,8 liter benzine per 100 km en slechts 143 gram CO2 per kilometer uitstoten. Of het concept al dan niet in productie gaat, werd niet meegegeven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...