Officieel: Aston Martin V12 Vantage GT3


Aston Martin geeft details prijs over de nieuwe Vantage GT3 racer.

De Vantage GT3 is gebaseerd op de V12 Vantage en zal in competitie gebruikt worden vanaf 2012. De nieuwe racer vervangt de DBRS9, die in 2006 gelanceerd werd in Le Mans. Deze wagen kreeg sindsdien vele aanpassingen en haalde meerdere overwinningen in zijn klasse. Dit weekend behaalde Aston Martin met de DBRS9 nog de tweede en derde plaats in Zolder tijdens een race voor het FIA GT1 wereldkampioenschap.

De Vantage GT3 zal gebouwd worden rond de aluminium Vantage VH architectuur, met een lichtgewicht 6.0-liter V12 onder de motorkap die afgeleid werd van de krachtbron uit de V12 Vantage. De racewagen krijgt een semi-automatische Xtrax versnellingsbak met paddles aan het stuur, alsook de recentste race-ontwikkelde ABS en tractiecontrole systemen. Aston Martin doelt op een gewicht van slechts 1.250 kg, een vermogen van 600 pk en een koppel van 700 Nm. De eerste wagen zal geproduceerd worden in juli 2011 en zal grondige testen ondergaan. Daarna zullen 10 wagens voor privé raceteams gebouwd worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...