Citroen DS5 binnenkort in Shangai

Citroen DS5 Teaser
Citroën zal de DS5
meenemen naar het autosalon van Shangai en stuurde al een eerste detailfoto de wereld in.

Op die foto zien we de koplamp van de Citroën DS5. Aan de hand daarvan kunnen we natuurlijk niet veel vertellen over het design van het nieuwe topmodel van Citroën, maar de Fransen zijn de laatste tijd zeer sterk bezig op gebied van design, waardoor de verwachtingen hoog gespannen staan. De DS5 zou onderhuids een hyrbide model worden. De wagen krijgt naar verluidt 200 pk, onderhuids kunnen we dus dezelfde technologie verwachten als bij de Peugeot 3008 HYBRID4.

Dat zou betekenen dat de Citroën DS5 voldoende heeft aan 3,8 liter diesel per 100 km en amper 99 gram CO2 per km zou uitstoten. Deze cijfers zijn echter een gok, omtrent de prestaties van de Citroën DS5 heeft Citroën nog geen woord gelost. De hybride versie van de DS5 zou vierwielaandrijving krijgen.

De DS5 is het derde model is de DS-Reeks van Citroën. Het eerste model uit die reeks, de DS3, was direct een schot in de roos. Momenteel is Citroën druk bezig de lancering van de DS4 voor te bereiden, volgend jaar komt de DS5 naar alle waarschijnlijkheid op de markt. Nog later moet een compact premiumwagentje volgen in de vorm van de Citroën DS2. Meer info volgt vanop het autosalon van Shangai.

Lees hier onze rijtest met de Citroën DS3.

Citroen DS5 Teaser

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...