Officieel: Lexus LF-Gh

Lexus LF-Gh
Lexus heeft wat meer beelden en informatie omtrent de Lexus LF-Gh bekend gemaakt. 

Het conceptmodel oogt alleszins een stuk spannender dan wat er in het huidige modellengamma van Lexus terug te vinden is. De Lexus LF-Gh kondigt een opvolger voor de Lexus GS aan, wellicht één van de meest comfortabele wagens die momenteel te verkrijgen is. Het doel van de Lexus LF-Gh is nog steeds om passagiers van veel comfort te voorzien tijdens lange reizen, maar dit conceptmodel wil tegelijkertijd ook zeer krachtig zijn en een moving driving experience aanbieden, zoals de perstekst het zegt.

De Lexus LF-Gh beschikt over achterwielaandrijving, wat volgens Lexus voor een excellente rij-ervaring zorgt. Verder werd de wagen ook potenter gemaakt door aerodynamische ingrepen bij onder meer de zijspiegels en de grille. De 20″ velgen doen de vloeiende en agressieve looks van dit conceptmodel zeker geen kwaad.

Aan de binnenkant is de Lexus LF-Gh een stuk minder traditioneel dan andere Lexussen. Het traditionele groene digitale klokje moest plaatsmaken voor een hedendaagse analoge klok (hoe contradictorisch dat ook mag klinken). Binnenin staat de bestuurder van de Lexus LF-Gh centraal onder meer dankzij een uiterst afleesbaar instrumentenpaneel. Alle materialen zijn volledig in lijn met de filosofie van Lexus van hoogwaardige kwaliteit.

De Lexus LF-Gh is – uiteraard – een hybride model, maar over de aandrijving van de Lexus LF-Gh wordt er in het nieuwsbericht nog geen woord gerept. Hoe dan ook belooft Lexus ons een krachtig model. Dit studiemodel staat vanaf 20 april tot en met 1 mei op het autosalon van New York.

Bekijk hier onze rijtest met de Lexus GS.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Lexus LF-Gh"

  1. PJS 13-04-2011 om 13:21

    Ziet er erg spannend uit, ik kijk al uit naar de productieversie van dit model!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...