Officieel: Audi Q3 vanaf 29.400 euro

Audi Q3 officieel
De naam zegt het al: de Audi Q3 is iets kleiner dan de Audi Q5.

Audi heeft een kleine versie van haar Audi Q5 gemaakt die de toepasselijke naam Q3 krijgt. Deze compacte SUV zou ondanks zijn beperkte afmetingen toch een rasechte premium wagen zijn. De Q3 is vooral een praktische wagen volgens Audi, die niet alleen toelaat redelijk wat bagage te verplaatsen (460 tot 1.365 liter) maar ook voldoende compact is om te kunnen rijden in het stadsverkeer.

Aan de buitenzijde is de Audi Q3 overduidelijk een lid van de Audi-familie. Aan de andere kant is Audi er wel in geslaagd de Q3 een zekere persoonlijkheid mee te geven, waardoor hij zich toch – weliswaar zeer licht – kan onderscheiden van zijn soortgenoten. Het geheel oogt in ieder geval veelbelovend.

De Audi Q3 weegt 1.500 kg dankzij inspanningen die Audi deed om de wagen zo licht mogelijk te houden. De motorkap en verschillende andere delen van het koetswerk zijn bijvoorbeeld vervaardigd uit aluminium. Hierdoor kunnen de prestaties van de Q3 zowel op sportief als op economisch gebied gegarandeerd worden.

De wagen zal beschikbaar zijn met drie verschillende viercilinders. De dieselmotor beschikt over 2 liter cilinderruimte en levert 140 pk. Hij vormt meteen de instapper van het gamma en verbruikt zo’n 5,2 liter per 100 km. Best zuinig, onder meer dankzij het gebruik van voorwielaandrijving in plaats van vierwielaandrijving. De meest krachtige variant van de Q3 beschikt over 211 pk.

Dat de Q3 premium is, moet vooral blijken uit het interieur. De gekozen materialen zijn van hoge kwaliteit, zeker als je de optielijst induikt. Die optielijst biedt overigens ook behoorlijk wat personalisatiemogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen het MMI-navigatiesysteem aan te schaffen, maar ook een BOSE geluidssysteem en zelfs een WLAN hotspot, mogelijkheden te over. In België zal de Q3 er zijn vanaf €29.400.

 

Deel dit bericht:

4 reacties op "Officieel: Audi Q3 vanaf 29.400 euro"

 1. kristofl 14-04-2011 om 22:31

  Ik zou hem nooit kopen… (ook niet als ik geld had)

 2. Koen 26-07-2011 om 18:43

  Ik zou hem onmiddelijk kopen … (als ik het geld had)

 3. lambret 06-09-2011 om 21:39

  je suis francais ,j aime bien achete  attend patient economie lambret

 4. Mike 16-11-2011 om 11:00

  ik zal er één kopen in januari 2012 met alles erop en eraan .

Reageer

Reactie aan het plaatsen...