AutoRAI 2011: Ford Focus Econetic + Electric

Ford Autorai Focus Econetic Electric ST
Ford toont niet alleen een zuinige dieselversie van de Focus op de AutoRAI, maar ook een elektrische variant.

De zuinige dieselversie beschikt over een 1.6 liter groot turbodieselblok dat 105 pk levert. Dankzij allerlei ingrepen zoals een actieve grillesluiter en remenergierecuperatie heeft dit model voldoende aan 3,5 liter diesel per 100 km, wat zelfs minder is dan zijn kleinere broertje, de Fiesta Econetic. De CO2-uitstoot ligt beneden 95 gram per km, wat maakt dat hij in België recht heeft op 15% ecopremie en in Nederland amper 14% bijtelling kent, zonder BPM en zonder wegenbelasting.

Verder stelt Ford ook nog een elektrische variant van de Focus voor, die de minder originele naam Focus Electric krijgt. Dat model levert 125 pk en 245 Nm koppel en heeft een topsnelheid van 136 km/u. De actieradius van dit model komt neer op zo’n 160 km. Voor direct is deze elektrische Focus niet, tegen 2013 zou de wagen op de Europese markt moeten komen. Voor de liefhebbers van krachtige modellen, staat het Ford Focus ST Concept ook op de stand.

Bekijk hier ons videoverslag vanop de AutoRAI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...