AutoRAI 2011: Burton Electric

AutoRAI 2011 - Burton Electric
Op de AutoRAI staat ook een wereldprimeur van Nederlandse makelij: de Burton Electric.

Burton is een bedrijf dat klassiek ogende wagens bouwt op basis van een oude Citroën 2CV. Op de AutoRAI brengt Burton echter een uiterst duurzame versie van zijn model. De Burton Electric is volledig elektrisch en beschikt over een 25 kW (33 pk) motor, weegt 750 kilogram en gebruikt het onderstel van de 2CV. Het model kan volledig zelf in elkaar geschroefd worden dankzij een bouwpakket, maar is wel iets duurder dan het standaard model. Voor een bouwpakket van de elektrische Burton betaal je 20.000 euro, laat je hem bouwen door Burton zelf dan tel je 34.950 euro neer. Ter vergelijking: de standaard Burton is in een bouwpakket al beschikbaar vanaf 4.000 euro.

Dat het een duurzaam model is blijkt uit het feit dat de wagen 96% hergebruikt van een oude Citroën 2CV, daarnaast helpen de elektromotoren uiteraard om een nuluitstoot te bereiken. De actieradius van het model bedraagt 140 km, de topsnelheid 120 km/u. De Burton opladen kost je 4 euro, maar je betaalt uiteraard geen wegenbelasting en BPM. De elektromotor en het onderstel zijn vrijwel onderhoudsvrij.

Bekijk hier ons videoverslag vanop de AutoRAI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...