Spyshots: Mercedes C63 AMG Coupe Black Series

Spyshots Mercedes C63 AMG Coupe Black Series
De Coupé is de recentste toevoeging aan de gamma van de Mercedes C-klasse. Nu zou er van de Coupé ook een Black Series variant komen..

Een C63 Sedan Black Series is uiteraard zeer leuk, maar een Coupé heeft toch nog een iets dynamischere look. Die looks kunnen we het best beschrijven met woorden zoals “brutaal”, “heftig” en “agressief”, alsof een gewone AMG er niets bij voorstelt. Behalve de twee dubbele uitlaten krijgen we terug grote uitgeklopte wielkasten, een nieuwe voorbumper en een subtiele spoiler achteraan.

Het Black Series label staat niet enkel voor uiterlijke opsmuk, maar voornamelijk voor sportieve prestaties. De krachtbron die voorin komt te liggen is misschien wel het interessantst. Ofwel kiest Mercedes voor een waardige afsluiter van de atmosferische 6,3 liter V8, zoals de C63 er ook ééntje voorin liggen heeft, ofwel trekt ze de kaart van vernieuwing. Dan krijgen we de nieuwe 5,5 liter V8 met twee turbo’s als werkpaard. Welk motorblok het ook wordt, het wordt sowieso een beest met 500+ pk om naar uit te kijken. Aangezien de heren van AMG in 2013 een Black Series variant van de SLS willen lanceren, mogen we misschien hopen op een lancering van beide C63 AMG Black Series modellen op het autosalon van Frankfurt in september? (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...