Gelekt: eerste beeld Jaguar XF Facelift

Jaguar XF Facelift
Jaguar zal de Jaguar XF binnenkort van een facelift voorzien. De neus zal meer gaan gelijken op die van de Jaguar XJ.

Niet alleen aan de buitenkant zullen er vernieuwingen komen voor dit model, maar ook onderhuids zal de nieuwe XF een stuk frisser worden. Onder de motorkap ligt er namelijk een nieuw motorblok. Dat blok is 2.2 liter groot en levert 190 pk. De nieuwe instapmotor moet concurrentie bieden aan de instappers van onder meer de BMW 5-Reeks, de Audi A6 en de Mercedes E-Klasse. De motor zou voldoende hebben aan 5,4 liter diesel per 100 km. De motor wordt gekoppeld aan een achttraps automaat.

Naar verluid zou de andere kant van het gamma worden aangevuld met de Jaguar XFR-S, de ultrasportieve versie van de Jaguar XF. Die krijgt dezelfde motor als de Jaguar XKR-S. Daar beschikt de motor over 550 pk. Op die manier is de Jaguar XFR-S opgewassen tegen al het pk-geweld van concurrenten als de BMW M5, de Mercedes E63 AMG en de Audi RS6.

Zoals eerder vermeld krijgt de Jaguar XF de koplampen van de Jaguar XJ, maar ook aan de lichtbundel achteraan werd er wat hertekend. In de toekomst staan daar nieuwe LED-lampjes. Ook aan de binnenkant zijn er verschillende ingrepen gedaan om de wagen iets moderner te maken. De wagen wordt op 20 april onthuld, meer nieuws leest u dan op deze website! (via JFB)

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XFR.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XJ.

Jaguar XF Facelift

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelekt: eerste beeld Jaguar XF Facelift"

  1. PJS 10-04-2011 om 13:18

    Ik vind het een knappe facelift, eigenlijk was dit hoe hij initieel moest gelanceerd worden.

    Wie zich het conceptmodel van de XF kan herinneren, weet wat ik bedoel!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...