Giulietta QV sneller rond Nordschleife dan Golf GTI

Alfa Romeo Giulietta QV
Dat de Giulietta QV niet zo sportief zou zijn als de Golf GTI? De rondetijden geven het anders aan.

Het Italiaanse AlVolante nam beide hatchbacks mee naar de Nürburgring, waar ze allebei werden onderworpen aan een rondje op de Nordschleife. De Alfa Romeo Giulietta beschikt over 235 pk uit een 1.750 TBi motor, de Volkswagen Golf GTI over een 2.0 TSI met 210 pk. Daarmee sprint de Giulietta van 0 naar 100 km/u in 6,8 seconden, de Volkswagen Golf GTI doet hetzelfde in 6,9 seconden. Toch zou de Giulietta QV het volgens verschillende journalisten moeilijk hebben om de sportieve prestaties van een Golf GTI te evenaren. Uiterst subjectief zo blijkt, want AlVolante reed de Nordschleife sneller rond met de Giulietta QV.

Zo had de Giulietta QV 8’30″39 nodig om de ronde te voltooien, de Golf GTI deed hetzelfde in 8’34″77. Een verschil van 4 seconden, dat deels verklaard kan worden door het hoger vermogen, maar ongetwijfeld ook duidelijk maakt dat het helemaal niet zo slecht gesteld is met de sportiviteit van het groene klaverblad. AlVolante geeft daarbij aan dat enkel een scherpere schakelbak de tijden van de Giulietta nog zou kunnen verbeteren, de overbrenging van derde en vijfde versnelling is volgens hen te lang. Misschien een idee om de TCT-automaat in te zetten? (Via: AutoEdizione)

Lees hier onze rijtest met de Giulietta QV

Deel dit bericht:

3 reacties op "Giulietta QV sneller rond Nordschleife dan Golf GTI"

  1. Pieter Ameye 10-04-2011 om 13:55

    De QV aan de ene kant misschien marginaal sneller (er was o.a. hinder voor de GTI in het begin), maar de GTI met minder koppelstuur, een betere soundtrack, geen vervelende DNA-knop, progressievere remmen, uitschakelbaar esp en tractiecontrole en hogere toerenlimiet zonder terugval van vermogen nog voor de rode zone 😉

  2. PJS 11-04-2011 om 0:14

    Bij gebrek aan een Golf GTI in onze testgeschiedenis kunnen we zelf geen direct vergelijk maken, maar dat de QV slecht zou presteren lijkt me op deze wijze wel voor een deel ontkracht.

  3. volcano1988 27-09-2011 om 2:38

    ik heb met een golf gti gereden en vond het een super auto en met een super vermogen, sinds ik een testrit gereden heb met de QV was ik er verliefd op geworden… conclusie, ik heb de gti verkocht en kocht in de plaats een QV, vermogen is veel beter, zowel de wegligging is super maar de sound van de motor laat hem pas horen na 3500 toeren… je kan pas een auto beoordelen als je er zelf mee gereden hebt… de alfa QV vind ik véééél beter en mooier dan de lompe nollige gti…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...