Voorproefje nieuwe Mercedes A-Klasse

nieuwe Mercedes A-Klasse Concept
Mercedes stelt de Mercedes A-Klasse Concept voor, een voorsmaakje voor wat ons volgend jaar te wachten staat. 

Het valt duidelijk op dat Mercedes bij de A-Klasse sterk afwijkt van wat de A-Klasse momenteel voor Mercedes betekent. Momenteel is de A-Klasse namelijk een redelijk hoge wagen, die duidelijk op gezinnen mikt. Tegen volgend jaar zal Mercedes daar van afstappen en komt het met een rechtstreekse concurrent voor de BMW 1-Reeks. Eindelijk krijgt het merk met de ster een echte instapper.

Aan de buitenkant zien we duidelijk dat de snuit gebaseerd is op andere modellen van Mercedes, onder meer de CLS en vooral het concept van de CLS doen hier een belletje rinkelen. Aan de zijkant is de wagen zeer gestroomlijnd, waardoor de nieuwe A-Klasse Concept zeer sportief oogt. Opvallend is ook dat de wagen amper over drie deuren beschikt. Dat de A-Klasse een hatchback is, valt vooral aan de achterkant op, die heeft zelfs iets weg van de Lexus CT200h.

Mercedes heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om niet enkel een innovatief design, maar ook enkele nieuwe innovatieve technologieën te introduceren. De studie van de A-Klasse omvat onder meer een nieuwe viercilindermotor met turbo, een dubbele koppeling en een ongevallenwaarschuwing.

De nieuwe motor drijft de voorwielen aan en stuurt maar liefst 210 paarden naar die voorwielen. De kracht komt van een 2.0 liter grote turbobenzinemotor, die volgens Mercedes niet enkel mooie prestaties kent, maar ook vriendelijk is voor het milieu. Uiteraard kleeft er dus een BlueEFFICIENCY-label op de motor.

Ook het interieur van de A-Klasse Concept oogt zeer futuristisch. De wagen zal voorgesteld worden op het autosalon van Shangai dat 21 april haar deuren opent. We zijn alvast benieuwd naar deze nieuwe interpretatie van de A-Klasse!

Deel dit bericht:

3 reacties op "Voorproefje nieuwe Mercedes A-Klasse"

  1. PJS 07-04-2011 om 17:27

    Way to go Mercedes! Echt een sterke beslissing om eindelijk een concurrent voor de BMW 1-Reeks en Audi A3 te bouwen!

  2. TDB 07-04-2011 om 17:30

    Ja, met dergelijk model kunnen ze eindelijk eens de jongere generatie aanspreken.

  3. jhonny crawford 07-04-2011 om 18:13

    mits een degelijke startprijs!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...