Video: safety car veroorzaakt crash


De openingsrace in de Europese Le Mans Series ging dit weekend niet van start zoals gepland.

Dit weekend werd de openingsrace van de Europese Le Mans Series gereden op het Paul Ricard circuit in Le Castellet, te Frankrijk. Na de opwarmronde gingen de lichten op groen, maar de bestuurder van de safety car was duidelijk nog niet zo goed wakker. In plaats van terug te keren naar de pitstraat, bleef hij mooi voor alle racewagens uitrijden.

De bestuurders van de LMP1 Prototypes konden dit natuurlijk wel zien en hielden in, maar de GT wagens veel verder op de grid zagen enkel de groene lichten en trapten het gaspedaal volledig in. Gevolg was dat vele wagens reeds uitgeteld waren voor de eerste ronde werd uitgereden. Zelfs de commentatoren hadden niet meteen door wat er gaande was. Zij vroegen zich af hoe de Audi RS5 alle wagens opnieuw had ingehaald via de pitstraat. Benieuwd of Audi volgend jaar nog steeds een safety car mag leveren. (Via:axisofoversteer)

http://www.youtube.com/watch?v=F63z6eGb6rE

Deel dit bericht:

2 reacties op "Video: safety car veroorzaakt crash"

  1. bpc 07-04-2011 om 17:32

    op zich doet de safetycar niets mis ze staan nog met gele vlaggen te zwaaien en de lichten staan ng op rood op het moment dat hij over de streep rijd

  2. TDB 07-04-2011 om 17:35

    Slechte communicatie hoogstwaarschijnlijk !

Reageer

Reactie aan het plaatsen...