Opvolger Ferrari 599 krijgt een V12 met 700pk

Ferrari 599 Fiorano GTB
Nu de Ferrari FF gelanceerd is, mogen we weer naar de toekomst kijken. De eerstvolgende Ferrari die we mogen verwachten is de opvolger van de 599 Fiorano.

Ferrari beloofde ons elk jaar een nieuw model te brengen én de levensduur van zo’n model te beperken tot slechts 4 jaar. Het eerste product dat volgens de nieuwe productiestrategie het levenslicht zag, was de California. Erna volgde de brute 458 Italia en in Genève mochten we nog de kersverse FF aanschouwen. Als we het gamma dan bekijken, zien we dat de 599 het achtergestelde kindje is. Binnenkort moet daar dus verandering in komen, zo krijgt de opvolger hetzelfde motorblok van de FF wat resulteert in een heerlijke V12 met volgens de insiders 700 pk.

Behalve een nieuw en krachtiger motorblok zouden de Italianen ook focussen op gewichtsbesparing. Dat wordt sowieso de trend van het decennium, toch zal je supercar geen blok carbon zijn. Ferrari meent dat het aluminum frame nog niet volledig afgeschreven is wegens zijn bruikbaarheid en de kostprijs ervan. Koolstofvezelversterkte kunststoffen mogen dan wel sterk en vooral licht zijn, ze zijn nog steeds immens duur wat de productie ervan betreft. De productie van de huidige 599 zou ook zelfs al gestopt zijn, nu werkt men alle 599 GTO’s en SA Aperta’s af, waarna men de productielijnen zal ombouwen voor het nieuwe model.

Vroeger bestond het GT-gamma van Maranello uit 2 modellen, de 612 en 599. Nu de FF de rol van de 612 overgenomen heeft – zonder hem officieel te vervangen – krijgt de 599 opvolger de eer de meest krachtige Grand Tourer te wezen. Verwacht je dus maar aan adembenemende prestaties met een grote graad van comfort en uiteraard een op-en-top Italiaans uiterlijk met hier en daar zelfs wat trekjes van de FF. De speciale 4×4-aandrijving van de FF zou gemakkelijk zijn overstap kunnen maken, maar dat is Ferrari niet van plan. Wat ze wel van plan zijn, is een implementatie van hun Hy-Kers systeem, waarmee een elektromotor voor een korte periode een groot aantal pk’s ter beschikking stelt. Volgens diezelfde insiders is het technisch werk ook al achter de rug, vandaar dat we ons binnenkort mogen verwachten aan spyshots van testmodellen. Onderstaande video van een aangepaste 599 werd al een tijdje geleden gepost, waarmee de geruchten bevestigd worden dat men al een tijdje bezig is met de motorontwikkelingen.

In 2012 zou Ferrari met de langverwachte opvolger komen, de huidige gaat al mee van 2006. Heel veel concurrenten heeft hij niet wegens zijn hoge prestatiecijfers en dito prijskaartje, al zal de Lamborghini LP700 nooit veraf zijn als men Italiaanse raspaarden wil vergelijken. Alleen maar goed nieuws dus van Ferrari, zeker als je weet dat de opvolger van de Enzo nog gelanceerd moet worden in de nabije toekomst. (Via AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...