Komt BMW terug met een M3 CSL?

BMW M3 Sedan concept CSL
Tijdens de voorstelling van de M5 Concept op een besloten event in München, kwam ook interessant nieuws over een opvolger voor de M3 CSL.

Behalve de M5 als ultieme vierdeurs supersaloon stond er eveneens een M3 Sedan Concept. Bij de bimmerboys en kenners gaat dan direct een belletje rinkelen, want er bestaat al een M3 sedan! Bij een nadere check van het tentoongestelde model bleek men een hoop lichtgewicht materialen van de M3 GTS gebruikt te hebben. Qua vermogen zou het komende afscheidsmodel van de M3 mooi tussen de huidige M3 Sedan (420 pk) en de track-georiënteerde M3 GTS  (450 pk) vallen.

Behalve een krachtigere afstelling van de 4-liter V8 mogen we voornamelijk composietmaterialen verwachten waardoor het gewicht serieus daalt. Een nog agressievere voorbumper en een carbon spoilerlip zouden het productiemodel wel behalen, de glossy velgen halen het waarschijnlijk niet. De M-topman, Kay Segler, laat weten dat we over 3 maand meer duidelijkheid zullen krijgen omtrent de komende CSL, niet toevallig dat net dan de 24u van de Nürburgring gereden worden.

De magische lettercombinatie CSL staat voor Coupé Sport Lichtgewicht en maakte voornamelijk faam met de E39 3-Reeks uit 2002. De toenmalige M3 CSL werd verkocht in een gelimiteerde oplage en was waanzinnig populair. Zelfs nu nog zie je er frequent opduiken nabij racetracks en automotive events. De oude M3 CSL had 360 pk (17 pk meer dan de gewone M3) en was veelvoudig voorzien van carbon. De aankoopprijs lag toen rond de €121.000 en dat zou ook de richtprijs van het komende model zijn. (Via MA)

BMW M3 Sedan concept CSL

BMW M3 Sedan concept CSL

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...