JE Design brengt de Touareg II Widebody

Volkswagen Touareg Widebody door JE Design
Vaak zijn de topmodellen van Porsche en BMW het slachtoffer van tuners. JE Design denkt aan het “gewone volk” en brengt hun interpretatie van de Touareg.

Het recentste model van de Touareg groeide 4 centimeter in de lengte, maar bleef beperkt in de breedte. De Duiters van JE vonden dat een gemiste kans en voorzagen de SUV van een speciale wideboykit. Alsof dat nog niet genoeg was, moest de bodemvrijheid er ook aan geloven, zo werd de Touareg met 35 mm verlaagd. Daarbovenop heb je ook nog eens de keuze uit een gevarieerd aanbod aan aluminium wielen en een aangepaste demping. Hiermee moet de prestige van de Touareg naar een ongezien niveau komen, ook de krachtbron voorin kreeg een beperkte kuur.

Het hele standaard uiterlijk werd gedemonteerd en terug opgebouwd met een nieuwe – agressieve! – voorbumper, sportgrille, spoilers her en der en extra brede wielkasten. Aan de achterzijde merken we dubbele uitlaatpijpen die zowel beschikbaar zijn op het ovalen als het ronde model. Voor de totale visuele make-over betaal je €6.350, maar dan heb je wel een redelijk unieke Touareg. Voor het Wheel package ben je ook nog eens €5.190 kwijt.

Je kan desgewenst ook een motorische update verkrijgen. De populaire 3.0 TDI heeft standaard 240 pk maar dankzij JE stijgt dat tot 285 exemplaren. Het koppel stijgt eveneens van 540 Nm tot 625 Nm. Volgens de tuner maak je met deze vermogensstijging 0.6 seconden goed in een sprint naar 100 km/u vanuit stilstand. Behalve de zelfontbrander is er ook een upgrade voorzien voor de Hybrid versie, want ook de groene jongens willen graag een gepersonaliseerde terreinwagen. Hierbij stijgt het vermogen van 379 tot 440 pk, het koppel stijgt eveneens tot 630 Nm waar je er vroeger maar 580 had. Met deze upgrade kan je maximaal tot 255 km/u gaan, de sprinttijd bedraagt hier slechts 5,9 seconden.

Voor het volledige Touareg II Widebody pack ben je €21.105 kwijt, standaard betaal je nog eens 53.000 euro voor een 3.0 TDI en 79.000 euro voor de 3.0 TSFI Hybrid. Mocht jij nu zin hebben om je Touareg volledig – visueel – om zeep te helpen, dan kan je langsgaan bij JE Design. Als het toch niet jouw ding is kan je misschien eens kijken bij Abt? (Via WCF)

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Touareg

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...