Volgende generatie C-Klasse wordt hybride

Mercedes C-Klasse
De volgende generatie Mercedes C-Klasse zal beschikken over een hybride aandrijving.

Dat meldt Autocar, dat een gesprek had met bronnen binnen Mercedes. De bedoeling van de hele reeks van de C-Klasse hybride te maken, is ervoor zorgen dat de uitstoot van de toekomstige sedan naar een minimum herleid wordt. De meest zuinige Mercedes C-Klasse met dieselmotor zou amper 100 gram CO2/km uitstoten, de meest zuinige benzinemotor zou zo’n 10 gram meer de lucht in sturen.

Tegen 2013 zal de nieuwste generatie C-Klasse op de markt verschijnen. Momenteel worden er druk prototypes getest, naar het schijnt is men er bij Mercedes evenwel nog niet uit of er gebruik gemaakt zal worden van driecilinder motoren dan wel viercilinder motoren. De motoren zullen niet alleen hulp krijgen van een elektromotor, ook de wrijving binnen de motor zelf zal tot een minimum herleid worden.

C-Klasse Limousine

Deel dit bericht:

3 reacties op "Volgende generatie C-Klasse wordt hybride"

  1. Tim 04-04-2011 om 9:00

    Misschien ook een c63 AMG HYBRID binnenkort…

  2. bpc 04-04-2011 om 11:24

    @tim laat maar zijn hoor … hoe kun je dan nog showen an het licht :p

  3. TDB 04-04-2011 om 11:33

    @bpc : Dan gaat de wagen volledig over op de benzinemotor;) !

Reageer

Reactie aan het plaatsen...