Officiele foto’s: BMW M5 Concept

BMW M5 Concept
BMW heeft zonet de officiële foto’s van de BMW M5 Concept vrijgegeven, de technische details blijven voorlopig wel schaars.

BMW zal de BMW M5 Concept voorstellen op het autosalon van Shanghai, het conceptmodel geeft ons een erg duidelijk beeld van hoe de volgende generatie M5 er zal uitzien. Normaal zal BMW de productieversie van de M5 voorstellen op het autosalon van Frankfurt, begin september. Onder de motorkap huist een nieuw hoogtoerig V8-blok met twee turbo’s, BMW geeft echter de specificaties van deze motor nog niet vrij. Maar volgens geruchten zouden er 575 paarden onder de motorkap zitten, de nieuwe V8-motor zou gekoppeld worden aan een nieuwe zeventraps M automaat met dubbele koppeling. Dankzij de nieuwe motor zou de nieuwe generatie M5 25% zuiniger zijn dan de uitgaande.

De BMW M5 Concept krijgt de typische M-kenmerken, maar lijkt ons eerder een wolf in schaapskleren. Het geheel oogt sportief maar tegelijk ook erg elegant. De BMW M5 Concept huisvest grotere luchtinlaten, een discrete spoiler achteraan de koffer, een diffuser met twee dubbele uitlaatpijpen en wijdere bumpers. Het conceptmodel krijgt ook een speciale lakkleur, dat Chrome Shadow heet, de wagen staat verder op 20″ velgen met 265/35 ZR20 banden. Het geheel wordt naar goede gewoonte afgekruid met voldoende M-logo’s. Om het sportieve karakter van de wagen te garanderen beschikt hij over een door de M-divisie ontwikkelde sportophanging en een sportstuur. Sterk is ook de keuze voor een actief M differentieel, waarmee het weggedrag op een uiterst hoogstaand niveau zou moeten komen. Meer technische informatie volgt ongetwijfeld zodra we de lancering van het productiemodel naderen, dan zullen we ook de prestatiecijfers van het model te weten komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...