Audi Quattro Concept waarschijnlijk in productie


Volgens insiders zou de reïncarnatie van de Audi Quattro het productiestadium halen.

Dat de Audi Quattro een echte legende is, hoeven we niemand duidelijk te maken. Op het autosalon van Parijs stond het Audi Quattro concept, een reïncarnatie van de oer-Quattro. Volgens de laatste geruchten zou het concept wel eens het productiestadium kunnen halen. Er werd alvast een uniek exemplaar gebouwd door Audi’s Quattro divisie, gebaseerd op een Audi S5. De raad van bestuur zou echter nog haar goedkeuring moeten geven voor een volledige productie.

Insiders zeggen echter dat de Quattro zo goed als zeker gelanceerd zal worden in 2013. De lichtgewicht, 402 pk sterke coupé met natuurlijk vierwielaandrijving zou een aluminium spaceframe chassis krijgen. De koetswerkpanelen zouden ook uit aluminium vervaardigd worden, de motorkap en kofferklep uit koolstofvezel.

Ingenieurs van Audi wisten Autocar te zeggen dat het prototype 300 kg minder weegt dan de RS5, ook al gebruikt het prototype nagenoeg dezelfde aandrijflijn. Een productieversie zou zelfs nog lichter kunnen worden, dankzij een reductie van de wielbasis met 150 mm en een lichter interieur, met zetels vervaardigd uit composietmaterialen. Een eindresultaat van slechts 1.300 kg is mogelijk, waarmee de wagen 225 kg minder op de weegschaal zet dan een R8 GT. (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Audi Quattro Concept waarschijnlijk in productie"

  1. brambo 04-04-2011 om 13:49

    laat ons tijdig weten wanneer we moeten beginnen sparen 😉

  2. chuwie 04-04-2011 om 19:02

    @brambo
    begin maar :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...