Komt Alfa Romeo Zagato TZ3 in beperkte oplage?

Alfa Romeo Zagato TZ3
Alfa Romeo lijkt zijn sportieve reputatie terug te willen opbouwen, eerder kwam het met de 4C Concept op het autosalon van Parijs, nu zou het merk ook de TZ3 in productie willen brengen.

Volgens het Duitse automagazine Auto Bild zou Alfa Romeo de TZ3 Corsa in productie willen nemen, al zou die vermoedelijk niet op basis van de 8C geproduceerd worden. Zagato zal het model moeten aanpassen zodat het op basis van de Dodge Viper geproduceerd kan worden. Dat betekent dat de afmetingen van de tweezitter significant zullen wijzigen, de wagen zal breder, langer en zwaarder zijn dan de 805 kilogram zware TZ3 Corsa die op basis van de Gillet Vertigo werd gebouwd.

De TZ3 die op basis van de Dodge Viper gebouwd zou worden, zou over een 8.4-liter grote V10 beschikken met 612 pk. Dit tegenover de 4.2-liter V8 met 420 pk die in het originele concept schuilt. Ook het gewicht zou sterk stijgen, volgens Auto Bild met 600 kg tot 1.405 kg. Het extra gewicht zou dus gecompenseerd moeten worden door het extra vermogen. Als de geruchten kloppen zou de nieuwe TZ3 in augustus voorgesteld worden op Pebble Beach, de productie zou in 2012 moeten starten. Alfa Romeo wil met het model ongetwijfeld de toekomstige marktintroductie in de Verenigde Staten kracht bij zetten. (Via: Autobild)

Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...