Rijtest & Video: Volkswagen Passat 2.0 TDI

Test Volkswagen Passat 2.0 TDI
Volkswagen is met de Passat ondertussen al aan de zevende generatie toe, al lijkt deze generatie eerder een facelift dan een volledig nieuw model.

Volkswagen spreekt zelf van een evolutie, waarbij modellen esthetisch minder snel zullen wijzigen maar het geheel technologisch wel vooruitgang boekt. Esthetisch krijgt de nieuwe generatie dan ook de nieuwe Volkswagen-neus opgespeld, deze bestaat uit een grille met vier chroomlamellen en strak gevormde koplampen met LED-techniek. De chromen accenten in de onderbumper geven het geheel een zeer stijlvolle look, al blijft de uitstraling wel zeer ingetogen. In profiel veranderde Volkswagen amper iets aan het design, enkel de iets gespierdere C-stijlen zouden kunnen opvallen. Achteraan krijgen we hetzelfde liedje, daar werden enkel de achterlichten merkbaar aangepast met een geblokte uitstraling die beter aansluit bij het actuele modelgamma.

Test Volkswagen Passat

Ook binnenin gaat het merkbaar om een evolutie, want in het interieur konden we amper iets nieuws ontdekken. Ja, wie de nieuwe Passat koopt krijgt een klokje in het interieur, maar zodra je het nader bestudeert oogt het eigenlijk nogal goedkoop. Het geheel is dus erg ingetogen en oogt niet meteen spannend, maar daar zal een Passat-rijder zijn wagen ongetwijfeld niet voor laten. De Passat heeft namelijk andere troeven, zoals het grote ruimtegevoel en de prima afwerkingskwaliteit in het interieur, de goede zichtbaarheid rondom en de stilte binnenin. Voor wie dat laatste puntje erg belangrijk is, kan optioneel kiezen voor de isolerende beglazing, waarbij de voor- en zijruiten uitgerust worden met een gelaagd glas met isolerende folie tussen de glaslagen. Het bijkomende isolatiemateriaal zou merkbaar moeten helpen het geluidsniveau binnenin te verlagen, wat de Passat nog comfortabeler zou moeten maken. Op de achterbank is het trouwens sowieso comfortabel zitten, met genoeg been- en hoofdruimte voor de passagiers. Ook niet onbelangrijk is de kofferruimte, die met 565 liter zeker niet bemeten is. Klap je de achterbank eenvoudig neer met behulp van de twee hendels in de kofferruimte, dan kan je zelfs tot 1.091 liter meezeulen. Echte pakezels kiezen uiteraard voor de Passat Variant, die tot 1.713 liter kan vervoeren.

Test Volkswagen Passat 14

Onder de motorkap van ons testmodel vonden we de 2.0 TDI met 140 pk en 320 Nm koppel terug. Deze motor is in België ook beschikbaar in een fiscaal vriendelijke versie met 136 pk. Met deze motor sprint de Passat van 0 naar 100 km/u in 9,8 seconden en haalt hij een topsnelheid van 211 km/u. In realiteit vertaalt zich dit in genoeg vermogen en koppel voor alle situaties, 0 naar 80 km/u duurt slechts 6,9 seconden. Het schakelen gaat standaard via een vlotte zesbak, die het vermogen mooi verdeelt over de verschillende verzetten. Niet onbelangrijk is het lage verbruik, gemiddeld zou de Passat met 2.0 TDI maar 4,6 liter/100 km mogen verbruiken. Wij bereikten tijdens onze testperiode makkelijk een verbruik van 5,5 liter/100 km. Optioneel kies je voor de DSG-automaat met dubbele koppeling, al ligt het verbruik dan wel iets hoger.

Test Volkswagen Passat

Het rijden zelf is merkbaar erg comfortabel afgesteld, met een zeer zompige ophanging en een zeer licht stuurwiel. De Volkswagen Passat is dan ook ideaal voor vertegenwoordigers en mensen die vaak lange afstanden op de snelweg moeten rijden, wie het graag iets sportiever ziet zal met de Passat op zijn honger blijven zitten. Met de Passat over een gerimpeld wegdek rijden is een plezier, maar zodra je scherp de bocht om wil laat hij de bestuurder wat in de steek. Daarvoor communiceert het stuur veel te weinig met de bestuurder, waardoor de precieze hoeveelheid nodige stuurinput in een bocht soms moeilijk te vinden is. Ook de grip van de Passat leek ons wat ondermaats, al kan dat deels verklaard worden door de winterbanden die nog op ons testmodel zaten tijdens de eerste lenteprik van het jaar.

Test Volkswagen Passat

In het motorgamma van de Passat zit een belangrijke leasetopper, de 1.6 TDI met 105 pk en 250 Nm koppel. Hiermee sprint de Passat van 0 naar 100 km/u in 12,2 seconden en haalt hij een topsnelheid van 195 km/u, ongetwijfeld voldoende voor vertegenwoordigers en goede huisvaders. Het verbruik van dit instapmodel ligt met 4,3 liter/100 km uiterst laag, de CO2-uitstoot van 114 gram/km geeft hem zelfs recht op een ecopremie van 3%. In het dieselgamma is naast de door ons geteste 2.0 TDI met 136 of 140 pk ook nog plaats voor een versie met 170 pk. Deze trekt vanuit stilstand in 8,6 seconden door naar 100 km/u en bereikt een top van 223 km/u. Aan benzinezijde is er keuze tussen drie motorversies: een 1.4 TSI met 122 pk, een 1.4 TSI met 150 pk en een 1.8 TSI met 160 pk. In dieselland België zullen deze versies ongetwijfeld zelden verkocht worden.

Test Volkswagen Passat

In dieseluitvoering is de Volkswagen Passat er pas vanaf 25.100 euro, dan krijg je de Passat 1.6 TDI in de Trendline-uitvoering. Voor ons testmodel tel je minstens 30.300 euro neer, dan krijg je wel de 2.0 TDI in combinatie met de hogere Highline-uitvoering. Terwijl de basisprijs dus aardig lijkt mee te vallen, moet je toch nog steeds flink je geldbeugel opentrekken om een goed uitgerust exemplaar voor de deur te parkeren. Het door ons geteste model moest inclusief opties zelfs 35.398,84 euro opbrengen, best veel geld voor een wagen die vooral voor zijn functionaliteit wordt gekocht. Belangrijke opties zijn onder andere het Pack Business, dat airco, cruise-control, parkeersensoren, lederen multifunctiestuur en GPS RNS 315 combineert voor 1.340 euro. Verder betaal je voor een elektrisch opendak 1.028 euro, moet de Bluetooth GSM-voorbereiding 302,5 euro opbrengen, kost Keyless Acces 556,6 euro en betaal je voor de grotere GPS RNS 510 met touchscreen 2.238 euro. Voor de isolerende beglazing tel je nog eens 423,5 euro neer, iets wat het merk volgens ons toch standaard had mogen aanbieden.

Test Volkswagen Passat

Conclusie

Volkswagen heeft met de zevende generatie Passat gedaan wat het moest doen, maar ook niet meer dan dat. De wagen is opgefrist en sluit terug mooi aan bij het modelgamma van het merk, maar echt vernieuwend kunnen we deze generatie jammer genoeg niet noemen. Zo blijft de wagen in profiel ongewijzigd en moet je erg goed kijken om de verschillen in het interieur op te merken. Een evolutie in plaats van een revolutie, zo heet dat dan. Het rijgedrag is uitermate comfortabel en de motorprestaties van de 2.0 TDI zijn zeer bevredigend dankzij een puike combinatie tussen verbruik en prestaties. Enkel jammer dat het geheel nooit spannend wordt door de iets te slappe ophanging en het minder communicatief stuurwiel. De Passat koop je dus zoals vanouds voor zijn efficiëntie, gebruiksgemak en comfort, en niet voor de spanning of sportiviteit.

Test Volkswagen Passat

Overzicht

+ Prestaties & verbruik 2.0 TDI
+ Ruimte & Comfort
+ Afwerkingskwaliteit interieur

– Slappe ophanging
– Weinig communicatief stuurwiel
– Eerder een facelift

Test Volkswagen Passat

Tekst & Foto’s: Pieter-Jan Scheir

Deel dit bericht:

1 reactie op "Rijtest & Video: Volkswagen Passat 2.0 TDI"

  1. kristof 03-04-2011 om 14:44

    Mooie test. De wagen is er inderdaad niet spannender op geworden. In het filmpje hebben jullie wel heel veel over dat brugje gereden hé … op, af, op, af, op, en terug af 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...