BMW M3 Pickup
“Als we het doen, doen we het goed!” Zo moeten ze bij BMW gedacht hebben, het merk ontwikkelde een M3 Pickup als 1 aprilgrap.

Na de M3 Sedan, M3 Coupé en M3 Cabrio stelt BMW op 1 april de BMW M3 Pickup voor, de sportiefste pickup ooit. Onder de motorkap huist een V8-motor goed voor 420 pk, terwijl je in de laadbak tot 450 kilogram kan vervoeren. Let wel: het model bestaat echt, het werd zelfs getest op de Nürburgring. De topsnelheid zou 300 km/u bedragen, duidelijk dat ze bij BMW tijd én geld te veel hebben.

De laadruimte van de M3 Pickup krijgt een cover voor de laadbak, terwijl bestuurder en passagier het ware M-gevoel krijgen in het interieur. In de wind tunnel van BMW’s Aerodynamic Test Centre kwamen de ingenieurs tot een weerstandsfactor dat gelijk is aan de M3 Coupé. Het gewicht van de M3 Pickup ligt zelfs 50 kilogram lager dan dat van de M3 Cabrio. Zonder de cover van de laadbak weegt het model zelfs nog 20 kilogram minder. Verder voorzag BMW zelfs een trekhaak voor het model. Ongezien voor een M-model. De wagen wordt uiteraard niet gecommercialiseerd.