Teaser: Chevrolet Malibu 2013


Chevrolet is gedreven wereldwijd meer volume te draaien en de nieuwe Malibu moet de Amerikaanse autofabrikant daarbij helpen.

General Motors geeft in een persbericht mee dat de Chevrolet Malibu onthuld zal worden op het autosalon van Shanghai volgende maand, met een simultaan debuut op haar Facebook pagina. Op 18 april 2011, 14u30 Belgische tijd, zal de onthulling live gestreamd worden. Natuurlijk zal de Malibu ook op het autosalon van New York pronken vanaf 23 april.

Op dit moment toont Chevrolet alvast een korte video, waarin de styling van de wagen besproken wordt. Aangezien de Malibu verkocht zal worden over de hele wereld, werd een design bedacht dat zowel Europeanen, Chinezen als de Amerikanen gunstig stemt. Chevrolet maakte de wagen alvast atletisch en agressief, maar zorgde eveneens voor enkele ontspannende trekjes.

Ook onder de motorkap wordt rekening gehouden met de hoge eisen buiten de thuisbasis. De Malibu krijgt efficiënte en krachtige viercilinder motoren, gelinkt aan zestraps transmissies die eveneens bijdragen tot de efficiëntie. Waarschijnlijk zal er naast een atmosferische ook een turbomotor beschikbaar zijn. Van een V6, laat staan een V8, is voorlopig echter geen sprake.

De nieuwe Malibu zal verkocht worden in 100 landen op 6 verschillende continenten en zal gebouwd worden op meerdere locaties, inclusief China en twee fabrieken op het thuisfront. Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...