Hyundai Blue² Concept komt naar Seoul

Hyundai Blue2 Concept
Hyundai zal op het autosalon van Seoul de Blue² Concept voorstellen, deze moet de toekomstige groene richting van het merk tonen.

De Blue², voluit Blue Square, is het eerste elektrische voertuig van het merk met een brandstofcel aan boord. Hyundai zal de wagen als conceptmodel voorstellen, waarmee het de groene toekomst van het merk wil benadrukken. De naam ‘Blue²’ is een samentrekking van Hyundai’s eco-merk ‘Blue Drive’ en het nummer ‘2’ uit H2, het symbool voor waterstofgas. De Blue² wordt aangedreven door een 120 pk sterke aandrijflijn, met een opgegeven verbruik van 2,8 liter/100 km.

De Blue² heeft een bijzondere vormgeving, met verschillende designelementen die we nog nooit eerder terugzagen bij Hyundai. Het geheel zorgt voor een sportieve en luxueuze stijl, door gebruik te maken van futuristische en vloeiende lijnen. De sedan lijkt zelfs wat weg te hebben van de Infiniti Etherea Concept die we op het autosalon van Genève zagen. Het concept beschikt over banden met lage rolweerstand en lichtmetalen velgen, daarnaast werd het design zo gevormd om de aërodynamica te optimaliseren. Het interieur oogt dan weer erg futuristisch en maakt gebruik van milieuvriendelijke materialen.

De Blue² beschikt over enkele interessante technologische snufjes, zo is de status van de wagen zichtbaar dankzij twee LED schermen die zich voor- en achteraan bevinden. Daarnaast beschikt het conceptmodel over een welkomstsysteem die de bestuurder herkent en automatisch de deur opent. De conventionele zijspiegels werden bij het conceptmodel geschrapt en vervangen door camera’s. Binnenin gebruikt Hyundai een TOLED scherm dat gebruik maakt van speciaal licht getemperd Gorilla glas. Het infotainment systeem laat zich bedienen met een bewegingssensor die de bewegingen van de bestuurder waarneemt. Op de achterbank kan je dan weer genieten van twee Samsung Galaxy Tab’s die verwerkt zitten in de hoofdsteunen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...