Väth voorziet de oude CL500 van een nieuwe look

Väth Mercedes CL500
Mercedes heeft laatstleden de CL-Klasse volledig vernieuwd, maar wie zijn oud exemplaar wil opfrissen kan terecht bij de Duitsers van Väth.

Slachtoffer van dienst is de krachtige CL500 van de vorige generatie – intern WC216 genaamd – die op zich ook al niet aan de trage kant is. 380pk, een topsnelheid van 250km/u en een sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 6 seconden, voor velen volstaan deze prima cijfers. Maar niet voor Väth zo te zien…

Ze zien het namelijk groot. Zo wordt het 5,5 liter grote motorblok aanpast dankzij wat gesleutel aan het ECU (het elektronisch hart van een wagen) waardoor het aantal paarden voorin stijgt tot 456 exemplaren, het koppel stijgt tot 600 Nm. Met deze waarden moet je niet onder doen voor de recente CL500 die een 4,6 liter grote V8 heeft met 430 pk en 700 Nm koppel. Om je update extra in het licht te zetten werd de wijzerplaat aangepast, nu kan je theoretisch tot 360 km/u gaan, praktisch zal de naald maximaal 290 km/u aanwijzen.

Omdat standaard niet in de woordenboek staat bij tuners moest ook de uitlaat eraan geloven. Väth installeerde een hightech exemplaar met een krachtige soundtrack, ook de motorkoeling werd aangepast ter verbetering van de efficiëntie en performatie. De optische wijzigingen vallen uiteraard het meest op, zo krijgt je CL500 een nieuwe bodykit waar het gebruik van koolstofvezel en chroom niet geschuwd werd.

Omdat de CL een wagen is die mag opvallen voorzien ze bij Väth mooie velgen in een 20” formaat, achteraan zelfs in een nog breder formaat dan vooraan. Het interieur wordt gelukkig niet vergeten, zo wordt er ook uitgebreid gebruik gemaakt van koolstofvezel, suede en hoogwaardig leder. Mocht je nog eisen hebben dan moet je zeker eens langs bij de heren van Väth, want op tuning (én Duitsers) staat geen maat! (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...