Spyshots: Mercedes SL 2012 vertoeft op de Ring

Spyshots: Mercedes SL 2012 Nurburgring
Niet enkel wij genieten van het mooie weer, ook de ingenieurs van Mercedes kiezen nu maar al te graag voor een testexemplaar van de komende SL.

Ergens volgend jaar wordt op een groot autosalon de nieuwe generatie van de SL voorgesteld, maar we hebben dankzij spyshots al een goed beeld van wat we mogen verwachten. Niet verwonderlijk dat Mercedes de huidige designtaal doortrekt naar hun ultieme Roadster. Zo mogen we dus vooraan een SLS-achtige grille verwachten en aan de achterzijde langere LED lichten. Ook het stalen klapdak is weer van de partij, wie een softtop wil zal moeten sparen voor de SLS Cabrio die zeer binnenkort gelanceerd zal worden.

Motorisch zal Das Haus ook niet verrassen, instappen zal je terug met een V6 doen die beschikbaar wordt met 2 vermogens, namelijk met 320 of ongeveer 380 pk. Voor wie dat te min lijkt komt de 4,6 liter V8 uit de SL500 misschien wél in aanmerking. De echte sportievelingen wachten zoals altijd tot de krachtige AMG variant, de SL63 AMG, zijn opwachting maakt. Of Mercedes ook een dieselmotorisatie zal uitbrengen zoals ze dat deed bij de recente SLK valt nog af te wachten, sowieso mogen we ons verwachten aan lichtere materialen, brandstofbesparende technieken, een lager verbruik en een hele resem opties en gadgets uit de S en CL-klasse. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...