Renault Laguna wordt spannender

Renault Laguna Facelift
Renault is van plan de Renault Laguna een stuk spannender te maken. De Fransen zullen dit niet direct doen, maar tegen 2015.

Dat spannender maken houdt in dat de Renault Laguna – die overigens niet meer Laguna zal heten na zijn transformatie – wat meer op de Audi A5 Sportback of de Infiniti Etherea zal gaan lijken. De 2 traditionele carrosserievormen van sedan en break zullen dus plaats moeten maken voor een meer ongewone vorm. Het hoofd van de ontwikkelingsafdeling vindt namelijk dat het merk een meer creatieve weg in kan slaan met de Laguna. De huidige Laguna is volgens Renault een goed mainstream product, maar ook niet veel meer dan dat.

Het nieuwe model zal in samenwerking met de Koreaanse collega’s van Samsung gebouwd worden. Samen met Renault ontwikkelden ze eerder al de Renault Koleos en recentelijk nog de Renault Latitude. De nieuwe Laguna zou tegelijkertijd met de nieuwe Latitude ontwikkeld worden. Die Latitude zal uiteindelijk de naam Safrane krijgen, waarmee Renault terug een stuk van haar geschiedenis opgraaft. Meer info volgt ongetwijfeld later! (via AC)

Renault Laguna GrandTour 4Control

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...