Kia plant rivaal voor Mazda MX-5

Kia MX-5
Kia wil het vuur aan de schenen van de Mazda MX-5 leggen. Geen gemakkelijke opdracht, want de MX-5 is intussen al een levende legende.

De Koreanen bij Kia zijn volop bezig aan een expansie. Zo groeit het merk volop in Europa en wil het nu ook haar productgamma uitbreiden. Er wordt gedacht aan de introductie van een sportieve tweezitter waarmee je met de haren in de wind kan rijden. De nieuwe wagen moet niet alleen nieuwe klanten aantrekken, hij moet Kia ook een leuker en sportiever imago geven, terwijl zustermerk Hyundai zich een serieuzer imago wil aanmeten.

Kia wil de designtaal die het merk nu gebruikt ook gebruiken op haar sportief model. Op de afbeeldingen bij dit artikel krijgen we al een eerste indruk over het mogelijke eindresultaat. De Kia “MX-5” zou op het onderstel van de volgende generatie Soul komen te staan. Verder werkt Kia ook aan een kleine 4×4 die het merk onder de Kia Sportage zou positioneren. (via AE)

Kia MX-5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...