Giugiaro zuur over einde relatie met Fiat

Giorgetto Giugiaro
Vorig jaar hadden we al onze bedenkingen bij de overname van Giugiaro door Volkswagen, nu blijkt dat de ontwerper met erg veel wrok zit.

Zo gaf Giugiaro onlangs een uitgebreid interview, waarin hij openlijk de capaciteit van Marchionne als succesvolle autobouwer in twijfel trok. Giorgetto Giugiaro zou ook de man zijn die erg graag Alfa Romeo bij het Duitse Volkswagen concern ziet komen, om Fiat zo toch een kleine hak te kunnen zetten. Gisteren deed de ontwerper in Rai Report nogmaals zijn boekje open over de verbroken relatie met de Italiaanse autobouwer.

Ook daar heeft hij vooral veel kritiek op Marchionne: “Ik heb veel gedaan voor Fiat, meer dan voor Volkswagen. Toen Marchionne bij Fiat kwam, is hij mij en mijn bedrijf vergeten. Ik kreeg slechts de opdracht voor één facelift, in plaats van dat ik ook betrokken zou worden bij het onderzoek naar nieuw producten. Voor Fiat was ik dus al dood. Bij Volkswagen krijg ik wél de volle erkenning en kan ik weer genieten van mijn werk. Bovendien heeft Italdesign zo de garantie gekregen dat het kan blijven bestaan.” Tussen Fiat en Giugiaro lijkt het dus niet meteen terug goed te komen, althans zolang Marchionne er aan de macht is. (Via: AutoEdizione)

Giorgetto Giugiaro

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...