Fiat 500 TwinAir Hybride komt in 2014

Fiat 500 TwinAir
Bij de introductie van de TwinAir-techniek werd al duidelijk dat later ook een hybride-versie op de markt zou komen.

Nu is er meer informatie bekend over de kleine hybride die Fiat wil introduceren op de markt. De Hybride zou de turboloze versie van de 900cc grote TwinAir motor met 65 pk gebruiken in combinatie met een elektrische krachtbron van 4 pk en 14 Nm koppel. De elektriciteit zal opgeslagen worden in een 26 kilogram zware set batterijen. Die set batterijen zal zich achteraan in de kofferruimte bevinden. Het geheel wordt gekoppeld aan een TCT-automaat.

Fiat zal de Fiat 500 Hybride in 2014 lanceren, maar momenteel heeft het merk al alles klaar om testmodellen op de baan te sturen. De kleine TwinAir motor is erg moduleerbaar en neemt weinig ruimte in, waardoor het zelfs niet ondenkbaar is dat er eventueel ook nog een turbo gebruikt zal worden. Niet enkel de Fiat 500 zou van deze hybride-aandrijflijn gebruik gaan maken, ook de Lancia Ypsilon en Fiat Panda komen in aanmerking. (Via: AutoEdizione)

Lees hier onze rijtest met de Fiat 500 TwinAir.

Fiat 500 TwinAir Hybride

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...