Seat verwacht dit jaar een groei van 10%

Seat Exeo ST
Seat verwacht dit jaar beter te presteren dan vorig jaar, het merk zou dit jaar een stijging van 8 tot 10% optekenen.

Vorig jaar was Seat goed voor een wereldwijde verkoop van 340.000 stuks, dit jaar zou de verkoop tot 10% hoger moeten uitkomen. Zo verwacht het merk 45.000 exemplaren te verkopen van de Ibiza ST en 20.000 exemplaren van de Alhambra. Merkbaas James Muir gelooft dat het merk zijn kracht zal terugvinden, in 2012 wil het merk verder groeien dankzij een offensief met nieuwe modellen. Het zou gaan om de nieuwe Leon, een nieuw instapmodel, een vierdeurs-sedan en een facelift voor de Ibiza. Over een kleine SUV wordt voorlopig nog niet gesproken.

Om de stijgende vraag aan te kunnen wil Seat zijn personeelsbestand uitbreiden, wereldwijd stelt Seat 13.500 mensen te werk. Tegen het einde van het jaar zouden daar nog 300 tot 800 nieuwe werknemers moeten bijkomen. Opmerkelijk is de groei van het merk in thuisland Spanje, waar momenteel een werkloosheidsgraad van 20% heerst. Tegen 2018 wil het merk zijn verkoop verdubbelen tot 800.000 verkochte exemplaren, met een return on investment van 15%. Vorig jaar maakte het bedrijf nog 311 miljoen euro verlies, dat zou in 2013 terug omgekeerd moeten worden. (Via: AutoNews)

Officieel Seat IBx Concept 02

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...