Saab is op zoek naar partner voor kleiner model

Saab 92?
Saab is op zoek naar een partner om een nieuw instapmodel te bouwen, het merk wil tegelijk voor andere merken modellen assembleren in Zweden.

Victor Muller bevestigt dat Saab praat met andere autobouwers om een platform en aandrijflijn te kopen voor het nieuwe instapmodel van Saab. De kleine Saab zou er zo snel mogelijk moeten komen, met 2014 als mikpunt. Het instapmodel zou zo’n 20.000 euro kosten, en zou hetzelfde formaat hebben als de Audi A1. Jaarlijks wil Muller 30.000 tot 50.000 exemplaren van het instapmodel verkopen.

Saab wil echter niet naar de bank lopen om een krediet aan te vragen voor het nieuwe model, het bedrijf wil daarentegen graag zijn grote infrastructuur in Trollhättan gebruiken om modellen voor andere merken te assembleren. De capaciteit van die fabriek ligt op 190.000 voertuigen per jaar, terwijl het merk vorig jaar maar 30.000 voertuigen verkocht. Dit jaar wil het er echter 80.000 verkopen, in 2012 zou de jaarlijkse teller al op 120.000 moeten staan. Het lijkt dus geen slecht plan om de overcapaciteit door te verkopen aan concurrenten. Het merk heeft volgens uittredend Saab CEO Jan Ake Jonsson een productie van 85.000 stuks nodig om break-even te draaien. (Via: AutoNews)

Ursaab

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...