Alfa Romeo groeit dankzij Giulietta

Alfa Romeo Giulietta
Alfa Romeo is op goede weg, vorige maand verkocht het in Europa 11.500 auto’s.

De Giulietta lijkt de reddende engel voor Alfa Romeo te worden, en dat bewijst zich met erg mooie verkoopcijfers. In februari verkocht Alfa Romeo in Europa 11.500 auto’s, een stijging met 41,7% ten opzichte van februari vorig jaar. Dat cijfer krijgt extra waarde als je weet dat de hele markt slechts met 0,9% groeide. In de eerste twee maanden van dit jaar verkocht het merk zelfs 24.000 voertuigen, een stijging met 40,2%. In thuisland Italië groeit het merk met 33,3%, in Duitsland met 75,6% en in Groot-Brittanië met 26,8%.

De Giulietta heeft een erg groot aandeel in het succes van Alfa Romeo, met vorig jaar (lancering voorjaar) 39.800 verkochte exemplaren. Dit jaar mikt het merk op 100.000 stuks, met een gemiddelde van iets minder dan 10.000 verkochte exemplaren per maand lijkt dit zelfs iets hoger uit te gaan vallen. De Giulietta valt dus goed in de smaak bij het publiek, het lijkt ons voor Alfa Romeo nu belangrijk om door te zetten met nieuwe modellen en werk te maken van de marktuitbreiding in Amerika. Op die manier lijkt de toekomst van het Milanese merk alweer voor enkele jaren verzekerd. (Via: AutoEdizione)

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde QV

Deel dit bericht:

2 reacties op "Alfa Romeo groeit dankzij Giulietta"

  1. Brecht 27-03-2011 om 8:55

    De Giulietta is dan ook een erg complete wagen met een grote aantrekkingskracht.. Hopelijk zetten ze dit door met de Giulia..

  2. Intred 28-03-2011 om 11:05

    Inderdaad, en hij ziet er ongelooflijk premium uit eigenlijk. Kan het iedereen aanraden eens een testrit te boeken.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...