Er komt een elektrische Kia Venga in 2013

Kia Venga EV Concept
Volgens geruchten zal Kia een eerste elektrische wagen voorstellen in 2013.

De details over een elektrisch aangedreven Kia blijven vooralsnog erg schaars, maar volgens bronnen zou het gaan om een productieversie van de Venga EV Concept die vorig jaar werd voorgesteld op het autosalon van Genève. Het uiteindelijke productiemodel zou beschikken over lithium-ion batterijen en een elektromotor dat zorgt voor 82 pk. Het rijbereik zou 140 km bedragen, terwijl het herladen van de batterijen in 6 uur voorbij kan zijn wanneer je de wagen thuis aan het stopcontact hangt.

Om voldoende testinformatie te verzamelen zal Kia volgens de bronnen tweeduizend testvoertuigen bouwen. De informatie die hieruit verkregen zal worden, zal gebruikt worden om een productieversie te lanceren in 2013. (Via: WCF)

Lees hier onze rijtest met de Kia Venga.

Kia Venga EV Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...