Audi werkt aan een Q6

Audi Q6 Pike Peaks Concept
Zoals het elke premium-constructeur betaamt, werkt ook Audi aan allerlei nieuwe niche-modellen. De Audi Q6 zou het succes van de BMW X6 moeten evenaren.

En dan zou de naam Audi Q6 natuurlijk direct al verkeerd gekozen zijn, aangezien de BMW X6 zich boven de X5 positioneert, zou de Audi Q6 zich boven de Audi Q7 moeten positioneren. Maar met een naam als Q6 wek je die indruk natuurlijk niet. Maar goed, de naam staat ongetwijfeld nog niet definitief vast en hoeft niet per se rampzalig te zijn voor het imago van de wagen. Met de naam Q8 zal een bepaalde oliemaatschappij dan weer iets minder tevreden zijn…

Het nieuws rond dit model kreeg vorm toen Rupert Stadler, CEO van Audi, zei dat er gerust plaats is voor een model tussen de Audi Q5 en de Audi Q7. Logisch dat de naam dan Q6 zou worden natuurlijk. Het model zou over vier deuren beschikken en een coupé-vorm krijgen. De gelijkenissen met de BMW X6 zijn dan natuurlijk niet ver zoek.

Mocht dit model er komen, dan zal het op het platform van onder meer de Volkswagen Touareg en de Porsche Cayenne komen te staan. Onder de motorkap zou er misschien een hybride aandrijving komen liggen en een 4.0 liter grote V8-motor die ook in de Audi S6 zal liggen. De eerste tekenen van leven zouden volgend jaar al kunnen verschijnen, tegen 2013 zou het model op de markt moeten zijn. De foto’s in dit artikel zijn schetsen van het Audi Pikes Peak quattro Concept uit 2003. (via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...