Mazda MX-5 GT: gifgroene langeafstandsracer

Mazda MX-5 GT
Mazda heeft de MX-5 GT langeafstandsracer onthuld die dit jaar zal strijden in het Britcar MSA British Endurance Championship.

De MX-5 GT werd ontwikkeld in samenwerking met het team Jota Sport, dat met de wagens zal rijden. Jota Sport spendeerde 400 uren aan het bouwen van het koetswerk van de racer. Het resultaat: een structuur die 17 keer sterker is dan officieel benodigd door de FIA specificaties. De wagen kreeg ook onder andere een rolkooi, racestoelen met harnas en een brandblusser mee.

De MX-5 GT wordt aangedreven door een 2.0-liter blok dat een vermogen levert van 279 pk, en wordt gekoppeld aan een sequentiële zesbak met flippers. Op het eerste zicht lijkt dat niet veel, maar in combinatie met een gewicht van slechts 850 kg zet de roadster zeer knappe prestaties neer. 0-96 km/u neemt slechts 3 seconden in beslag, de topsnelheid bedraagt 257,5 km/u. Om het lage gewicht te bereiken werd gebruik gemaakt van deuren in koolstofvezel, polycarbonaat ruiten en de structuur werd zelfs in een zuur bad gelegd om een additionele 15 kg af te bijten.

De MX-5 GT valt extra op door zijn Spirited Green metaalkleur met de oranje-grijze Jota Sport stickers. Tenslotte mochten serieuze competitie velgen, een racestuur en een veiligheidsbevestiging voor de motorkap en kofferklep niet ontbreken. De hardcore roadster maakt zijn debuut op zaterdag 26 maart tijdens de drie uur durende race voor het Britcar kampioenschap op het circuit van Silverstone.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...